Novi ix20 spreman za Paris Expo

Na predstojećem salonu automobila u Parizu, Hyundai će predstaviti novi model kojim se na velika vrata vraća u B segment MPV vozila. Hyundai ix20 formalni je nasljednik Matrixa, ali u znatno dinamičnijem i atraktivnijem obliku, u skladu s Hyundaijevim modernim dizajnom
Hyundai ix20 dizajniran je i razvijen u Hyundaijevom R&D centru u njemačkom Russelsheimu i drugi je Hyundaijev model dizajniran u skladu s dizajnerskim smjernicama "fluidne skulpture" - poput modela ix35. Naziv ix20 reflektira njegovu svestranost i sposobnost da istovremeno posluži kao praktičan automobil za prijevoz putnika, ali i da pruži zadovoljstvo u vožnji zahvaljujući voznim odlikama.
Hyundai ix20 u prodaju kreće već u 2010. godini, a zanimljivo je i da će se međunarodna PRESS prezentacija i prve testne vožnje održati upravo u Hrvatskoj - Dubrovniku i to desetak dana nakon svjetske premijere u Parizu.
Motori koji će pokretati ix20 poznati su i već provjereni iz drugih modela "i" game.Prvenstveno se to odnosi na 1.4 benzinski i 1.4 CRDi motor.
Točne specifikacije i paketi opreme biti će poznate ubrzo nakon premijere u Parizu.
Drugi novitet je redizajn modela i10 koji dolazi i sa brojnim tehničkim poboljšanjima, među kojima svakako vrijedi izdvojiti potpuno novi benzinski motor obujma jedne litre sa emisijom CO2 plinova od samo 99 g/km.
Osim standardnih modela Hyundai će izložiti i najnovije uratke iz programa Blue Drive vozila kojima ima ambicije postati vodeći proizvođač po pitanju zaštite okoliša.